Actief met eten, 'n hele zorg minder!
Voor meer zelfredzaamheid, een prettiger leven en minder zorgafhankelijk zijn.
De hele maand november 2018


WeAreFood zet dit jaar 10 maanden lang een actueel food thema in de spotlights. Het thema van november is ‘Actief met Eten, ‘n hele zorg minder’, waarvan ik kartrekker mag zijn. Gedurende deze maand krijg ik een podium om aandacht te schenken aan de bewustwording bij zorgprofessionals, mantelzorgers en naasten over het belang van dagelijks actief blijven met eten & drinken. Hoe draagt dit bij aan het behoud van de zelfredzaamheid van (potentieel) kwetsbare personen? En hoe pak je dat dan aan? De agenda van november is goed gevuld met workshops, theater en andere bijeenkomsten die op dit thema aansluiten. Nieuwsgierig? Zin om deel te nemen?


Enkele activiteiten worden in deze nieuwsbrief belicht, voor de volledige agenda klik hier
 
Carte Blanche

8 november: Premiere theaterstuk ‘Eten is zoveel meer dan zorgen dat je niet doodgaat’ en documentaire ‘Uitgekookt’.


Op donderdag 8 november is de première van het theaterstuk “Eten is zoveel meer dan alleen zorgen dat je niet doodgaat!” in de Kennismakerij. Het stuk wordt uitgevoerd door het theater gezelschap Carte Blanche, die werkt met mensen met een verstandelijke beperking en autisme. In dit theaterstuk laten zij op een grappige en ‘schurende’ manier zien, hoe zij de waarde van actief blijven met eten ervaren.
Op deze avond is ook de premiere van de documentaire ‘Uitgekookt’, waarin zorgdirecteuren, medewerkers, vrijwilligers en ouderen laten zien waarom deze aanpak voor hen van waarde is. Maar ook hoe iets wat heel eenvoudig lijkt en waardevol is, binnen ons zorgsysteem toch heel lastig in te voeren blijkt.


Meer info en aanmelden

Symposium: Actief met eten!
Een praktische toepassing van Positieve Gezondheid.
Datum: 14 November 2018 van 13.30-17.00 uur locatie De Pas, Misse 4 Bernheze


In dit symposium wordt, aan de hand van succesvolle onderzoeken en praktijkverhalen, duidelijk gemaakt hoe ‘actief blijven met eten & drinken’ bijdraagt aan een gelukkiger leven, meer eigen regie, grotere zelfredzaamheid en minder zorginzet.


Klik hier voor meer info over het programma en inschrijving
 
Symposium: Actief met eten!

Actief met eten: een dagelijks oefenterrein voor fysieke, mentale en sociale vaardigheden.


Eten, het is een eerste levensbehoefte van ieder mens. Maar het is ook een oefenterrein voor veel fysieke, mentale en sociale vaardigheden, zoals bewegen, plannen en contact hebben. In deze nieuwsbrief ga ik in op het mentale aspect: hoe actief zijn met eten en drinken de mentale fitheid van kwetsbare mensen kan versterken


Lees hier meer
 
Actief met eten: een dagelijks oefenterrein voor fysieke, mentale en sociale vaardigheden.
Praktijkvoorbeeld mevrouw Van den Boomen

Praktijkvoorbeeld mevrouw Van den Boomen


Mevrouw Van de Boomen (86) woont haar hele leven in haar huidige woning. Drie jaar geleden is haar man overleden. Sinds kort kookt ze niet meer zelf, omdat haar dochter dat niet meer verstandig vindt. Daardoor heeft mevrouw Van den Boomen minder om handen en verveelt ze zich. Hoe kan eten & drinken als middel ingezet worden zodat ze toch kan blijven doen zoals zij het wil en haar dochter niet ongerust hoeft te zijn?


Lees hier meer

 

Uitgegeven door Phyllis den Brok - Phliss op 16-10-2018
Contact