Neem contact met ons op via ...

"Langer zelfredzaam" geselecteerd als “Brabantse Keuken” voor de maand November 2018.
Info op: http://wearefood.nl/samentafelenBoek: Meer eten minder zorg!

Met eten een gelukkiger leven, langer zelfredzaam en minder zorgkosten.

Auteur: Phyllis den Brok
Voor meer informatie zie:
"Meer eten minder zorg!" - website

Langer zelfredzaam

Innovatief project steunt kwetsbare ouderen preventief

Bernheze, 30 januari 2017 - De gemeente Bernheze heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van het project ‘Langer zelfredzaam!’. Dit project ondersteunt mogelijk kwetsbare ouderen in een preventief stadium. Doel van het project is dat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met een goede kwaliteit van leven.

Langer zelfredzaam
In de werkwijze van het project staat de oudere centraal. Uitgaande van wat deze persoon belangrijk vindt, en wat mogelijke risico’s voor de nabije toekomst zijn, wordt ondersteuning op maat geboden. Daarbij zijn dagelijkse activiteiten als eten en drinken belangrijke momenten om zowel fysiek, mentaal als sociaal fit te blijven. En natuurlijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om gezond en weerbaar te blijven. Ondersteuning vindt plaats door het delen van kennis en vaardigheden, op zowel individueel niveau, in groepsvorm als in algemene informatieve bijeenkomsten. Deze werkwijze is gebaseerd op eerdere succesvolle onderzoeken en projecten en samengevat in een praktische aanpak in het boek ‘Meer eten minder zorg!’. Dit boek wordt als leidraad gebruikt bij dit project.

Samenwerking
De lokale bewonersorganisatie ‘Actief Burgerschap’ heeft het project geïnitieerd, tezamen met projectleider Phyllis den Brok (auteur van het boek ‘Meer eten minder zorg!’). Gemeente Bernheze in de persoon van wethouder Glastra van Loon en zorgorganisatie Laverhof waren meteen enthousiast om mee te doen. Daarnaast maken GGD Hart voor Brabant en CZ/VGZ namens alle zorgverzekeraars het project mede mogelijk. Bij de uitvoering van het project zal worden samengewerkt met diverse zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers, mantelzorg, KBO en de lokale zorg coöperatie ‘Samen Sterk’.

Meer informatie
Meer informatie, ook over de activiteiten die gedaan worden in kader van dit project, kunnen door iedereen gevolgd worden op Facebook 'Langer Zelfredzaam'.


Links

Copyright © 2009-2014 - Phliss - Phyllis den Brok - Alle Rechten Voorbehouden (All Rights Reserved)